De eerste babykleding wasjes

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 03:07

Niks is schattiger dan een kast vol kleine kleding voor je baby. Maar wist je dat het beter is deze eerst even te wassen voordat je het aantrekt bij de kleine ? Je baby heeft namelijk bij de geboorte een gevoelig huidje. En of je kleding nou tweedehands of nieuw koopt, je wilt geen risico lopen dat je kindje een allergische reactie krijgt. Hieronder enkele tips om je te helpen met de eerste wasjes.

 

- Was de kleding op 60 graden. Let uiteraard wel op de labels in de kleding, het zou zonde zijn als een maat 56 uit de was komt als een maat 44. 

- Gebruik neutrale wasmiddel de eerste maanden, hier zitten namelijk geen parfum toevoegingen in. En hoewel we het allemaal lekker vinden ruiken, is het ook beter om geen wasverzachter te gebruiken. 

- Was de kleding binnenstebuiten, zo blijven de stofjes langer mooi en de printjes heel. 

- Hoewel het gemak van een droger ideaal is... is het toch echt beter om de kleding op te hangen. Dit zodat de kleding niet krimpt.

- Strijken of stomen, het kan allebei. Zelf ben ik fan om kleding te stomen omdat ik simpelweg niet kan strijken. Maar zo word de kleding wel weer lekker soepel nadat het droog van het wasrek afkomt. 

- Begin uiterlijk in de 37e week van de zwangerschap met wassen. Zo weet je bijna zeker dat de kledingkast optijd vol hangt met de schattige kleertjes van je baby. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.